Mijn favorieten

Wat is een taxatie?

Wat is een taxatie?
Met een taxatie wordt de waarde ingeschat van een woning, een pand of een ander object. VBW Makelaars en Taxateurs kan ervoor zorgen dat uw (toekomstige) woning wordt getaxeerd en er een taxatierapport wordt opgemaakt. Vanzelfsprekend voldoet dit taxatierapport aan alle eisen en kan dit voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Bel of mail ons gerust als u hier meer over wilt weten.


Waarom taxeren? 
Een taxatie is belangrijk wanneer u een woning wilt kopen, verkopen of verzekeren. Het geeft u een betere onderhandelingspositie als u de daadwerkelijke waarde van een woning weet. Daarnaast geeft het u meer zekerheid over de staat waarin een woning verkeert. Een taxatierapport is verplicht bij het verkrijgen van een financiering. De geldverstrekker heeft hiermee namelijk zekerheid van de waarde van de woning. Andere redenen voor een taxatierapport kunnen WOZ contrataxatie, boedelscheiding of aanslag successierechten zijn.


Wat staat er in een taxatierapport? 
Tijdens een woningtaxatie worden de volgende gegevens opgenomen:

= Soort woning, grootte, aard en indeling van de woning

= Grootte, aard en indeling van het perceel

= De ligging, uitzicht, eventuele overlast en voorzieningen in de nabije omgeving

= Bouwkundige kwaliteit, staat van onderhoud van woning als installaties en niveau afwerking

= Esthetische en architectonische kwaliteit.

= Is er sprake van beperkte zakelijke rechten die gelden voor het huis en/of de grond? 

Het taxatierapport bevat verder een kadastraal uittreksel en een kadastrale kaart van de woning. Daarnaast worden er ook referentieobjecten uit de nabije omgeving opgenomen en wordt dieper ingegaan op de waardeontwikkelingen van de betreffende woning.


Gecertificeerd 
In Nederland zijn er twee certificerende instellingen die taxateurs toetsen op vakbekwaamheid. Het NRVT is er één van. VBW Makelaars & Taxateurs is gecertificeerd door het NRVT en voldoet aan alle eisen en gestelde voorwaarden. Het taxatierapport dat wij opstellen wordt geaccepteerd door alle banken en is onder meer geschikt voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het rapport wordt standaard gecontroleerd (gevalideerd) door een validatie-instituut waarvan het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) de meest bekende is. VBW Makelaars en Taxateurs werkt ook samen met de Taxateursunie.


Meer weten over onze taxaties?

Bel of mail ons of kom langs op ons kantoor.

Jouw account

Met een eigen account kun je panden volgen, opslaan als favoriet, je zoekprofiel opslaan en jouw eigen notities bij een huis maken.

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring